Interesting read and video: Bill Gates: ‘It would be great if our education stuff worked but…’

The Washington Post analyses an interview with Bill Gates, this is the video they comment upon:

The review is very relevant, just one excerpt:

“Hmmm. Teachers around the country are saddled every single year with teacher evaluation systems that his foundation has funded, based on no record of success and highly questionable “research.” And now Gates says he won’t know if the reforms he is funding will work for another decade. But teachers can lose their jobs now because of reforms he is funding.” (read more)

Btw, some of the stuff Bill Gates says has been tested and some of it we know it works, some we know it doesn’t work at all because they are educational zombie ideas (e.g.  linking teacher assessments to student standardized test scores).

2 thoughts on “Interesting read and video: Bill Gates: ‘It would be great if our education stuff worked but…’

  1. […] Dit alles indachtig is er 1 zeer belangrijke reden waarom we voorzichtig moeten zijn. Het grote voorbeeld van Zuckerberg in deze is Bill Gates en de man heeft moeten toegeven – wat hem siert -dat de vele miljoenen die zijn foundation heeft geïnvesteerd in de voorbije jaren niet echt het verwachte effect heeft gehad. De man geeft toe dat hij behoorlijk naïef kan zijn, maar sommige van zijn ingrepen hebben het onderwijs in de VS eerder om zeep geholpen dan verbeterd. […]

  2. […] Dit alles indachtig is er 1 zeer belangrijke reden waarom we voorzichtig moeten zijn. Het grote voorbeeld van Zuckerberg in deze is Bill Gates en de man heeft moeten toegeven – wat hem siert -dat de vele miljoenen die zijn foundation heeft geïnvesteerd in de voorbije jaren niet echt het verwachte effect heeft gehad. De man geeft toe dat hij behoorlijk naïef kan zijn, maar sommige van zijn ingrepen hebben het onderwijs in de VS eerder om zeep geholpen dan verbeterd. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.